Wednesday, 30 January 2013

kebosanan!!!!

assalamualaikum there.. tak semena mena aku merasakan yang diri aku ni layak berblogging thats why myself ended up here! takde ape yang nak digebangkan hari ni. tapi biaselah aku kan one kind. suke pikir bnde pelik pelik.well di mana ada kepelikan disitulah aku. haha. so all this time.. aku salu pikir pasal benda ni.. tapi aku dok pendam je.. but.. sekarang aku rase tak tahan lah nak gebang kat sini..wakakakka..

benda ni salu jadi mase aku skolah menengah.. aku dengan best fren aku.. one day dia terlanggar botol cili sos yag terbukak tutupnya.. and tumpah atas uniform aku.. i was likeeeeeeee!!!! whatttt!! dahlah baju aku putih kott... of course aku macam pissed off.. cecepat kwn aku ckp.. "hamagad!! ain.. sorry sorry aku tak sengaja.. " actually aku pon taktau how te react in this situation..hahahaha.. biase aku jawab.. emmmm takpe..takpe..sokayhh.. kau kan tak sengaje kan..(muke comel)
padahal..aku menyirap kot, tapi tahap boleh kawal lagi la..sebenarnye for sure..mestilah geram gile..tapi malu nak cakap.."ye aku marah ni..emo siot aku..boleh kau tumpahkan atas baju aku???"
tapi kalau abang aku yang jatuhkan.. dahlame aku gusti dengan dia..!


  • haaa.. lagi satu.. aku kan.. taktau nak kate ape..kalau orang wat lawak..tapi tak lawak...tapi semua orang ketawe..aku ni jenis yang tak suke orang buat lawak yang tak lawak.. hahaha..tu pon aku nak emo tak pasal an..tapi yang paling aku emo bile..orang sume gelak..end up pon aku gelak dalam kepura puraan..hahahahahaha  

  •        or lagi satu.. korang penah tak.. kalau korang puji kengkawan or sesape.. contoh puji cmni.. "cntiknye gambar kau.. cantiknye baju.. or pandainye kau.. end up mesti dia balas cmni.. ehh tkdelahh biase je..kau lg cntik..lagi pandai.. haha tapi sebenarnye dalam hati diorang tu.. dah kembang semangkuk dah..tapi takkan nak bangge tak pasal kan..kang orang kate poyo lak an.. hahahaha..so bg sesape yg tak kene puji tu..pe kate puji org balik..nnti mesti korang akan dapat balik pujian tu.. ^_^

  • pastu... korangg pasan tak.. kalau ade pemilihan untuk sandang satu jawatan tu.. if kite calonkan someone untuk pegang jawatan tu.. mesti orang yang dicalonkan tu beriye nohh cakap "tak nak lahh tak nak lahh.." tapi sebenarnye dalam hati nak gile kot.. lelagi orang yang calonkan..rase macam famous kalah jackie chan.. tapi kan ape kate kalau korang jumpe org cmtu korang takyah undi bia je dia.. hahahah. confirm dia tarik muke taknak kawan dengan korang.. dahlah calonkan pastu tkde sape nak undi..hahahahahha siannn.. padan muke  :P 

muke tak heran.HAHAHAH.



haha ape lah yang aku cite kat korang. sian kene layan pale otak aku. dahlah esok ade test.. dah jom p study! 


Wednesday, 23 January 2013

aku kan suke betul kat kau ankle boot!


 well assalamualaikum. by the way entry kali ni nampaknye berbau keduniaan. well tengok tajuk je.like what? aku suke kasut boot.. like serius.. boot yang macam phua chu kang pakai ke? wkwkwkwkwk..
anyway.. aku nak cite kat korang seribu ehh satu benda. fyi, aku bukanlah updated sangat.. fashionista bagai.. dahlah salu pakai baju outdated.. pstttt.. aku suke pakai long dress..kerana ia akan menampakkan aku kurus lagi tinggi..wkwkwkwkwk...optic illusion je tu..aku merayu tolonglah percaya.. out ot topic..
back to main idea.. aku ni bukan banyak noh duit nak spend untuk berfesyen.. kalau duit aku dalam wallet je dah berkepuk takpe lah kan.. aku ni dahlah ada banyak tanggungjawab nak kena pikir.. well kata student kan.. kang bile darurat.. sape nak tolong? sebab tulah tak boleh membazir. kenelah pandai plan perbelanjaan kite bro.. even aku selalu shopping through online..wkwkwkwkkw..

boot phua chu kang.. wkwkwkwk


tapi.. tapi.. sebenarnya.. walau aku bukan kategori fashionista pong.. aku pon adelah memendam keinginan nak stylo mylo macam selebriti yang famous vouge the vass.. hahahahahah nak macam selebriti je kan... maluuu maluuuuu malunyerrrrrrr... aku ni nak kate cerewet tu bolehlah.. tengok keadaan lah.. kalau aku beli satu baju tu.. aku akan pastikan dia betul betul lawa... selesa.. harga berpatutan dengan baju tu la.. kalau aku macam second or third thought, biasa aku tak beli kot. sebab aku tau mesti aku tak pakai pongg...

contoh ankle boot in dark and light colour... ;') hensemm kan.... hamagad...



anywayyy aku suka boot ni.. boot ni semat kot pada aku.. bila aku pakai,, rasenye macam aku ni hemsemmmm tahap tak terkawal la.. *kembang kembang hidung..
yang aku suka pasal boot ni.. emmm entahlahh memang aku ssuka.... hahahahhaha..cehhh actually sebab dy looks ekslusif gitu... warne dia macho.. match dgn baju kaler pape.. dan yang membuatkan dia kelihatan teramat handsome.. sebab dia ade tumit sikit..so tak macam boot lain.. rasa macam dah cool gile je wehh kalau pakai boot ni.. hahaha..

ahaa.. tak henti henti aku dok gebang dengan classmate aku (nama dirahsiekan) about boot ni.. haha!jakun gile aku.. serius suka sangattt! tak sabar nak tunggu sale hahaha bile ntah sale.. sebab nak beli and snap gambar ala selebriti.. kesian aku kan.. hahahah..

okayh dah tu je.. :)

Saturday, 19 January 2013

selalu.





saya ada awak. awak ada saya.

bahagia.

ketawa ketawa.

kejut kejutan.

setiap pagi awak yang pertama. 

good morning sunshine. 

hati dijaga.

perasaan dihargai.

semuanya pergi kini. terbang beribu batu kalah burung yang terbang tinggi menyelematkan diri dari serangan tsunami. 

selalunya aku yang berfikir. adakah awak salah satu dari burung itu?

bezanya. awak terbang bukan kerana tsunami. tapi kerana jawatan atau mungkin lebih tepat tanggungjawab yang disandang. atau.. apa..

mungkin hati ni terlalu tiada siapa siapa untuk diambilberatkan.

okayh.dah.terima kasih. ye terima kasih. kerana baca tulisan ini. apa yg awak dapat? hari ni hari ahad. hari cuti. dan saya? ah. tak dapat janji. mungkin tidur sepanjang hari. atau baca buku tanpa henti. tak ada apa yang dirancang lagi. dulu aku berharap. sekarang tidak lagi. sebabnya saya terlalu kasihan dengan hati saya, yang saya campakkan dia ketepi. semuanya sebab awak. terima kasih juga sebab ajar saya menjadi orang yang selalu memikirkan orang lain lebih dari saya. 

okay dah, itu aje.